torstai 25. heinäkuuta 2019

Huikeita lukuja sisällöntuotannossa tällä viikolla

Tällä viikolla oli oikein tuplasti syytä juhlaan. Heinäkuussa vietetään bloggaajaurani syntymäpäiviä eli se päivä on tänään. Tänään tule kuluneeksi peräti 14 vuotta siitä kun kirjoitin ensimmäisen blogipostaukseni Maijun korttigalleria -blogiini. Sen jälkeen on muuttuneet aiheet ja on muuttunut varmasti koko ihminen sekä sosiaalinen media. Olen vuosien aikana tehnyt viisi kirjaakin ja sanon, että ilman blogia ja sosiaalista mediaa, tuskin olisin niitäkään tehnyt. Blogin täyttäessä 10 vuotta kirjoitin aika laajasti historiastani ja se postaus löytyy täältä.

Tänä päivänä siis kutsun itseäni mielummin sisällöntuottajaksi kuin bloggaajaksi. Tuotan sisältöä niin moneen eri kanavaan ja alustalle. Suuria suunnitelmia on ottaa haltuun taas uusi askel, sellainen mitä en ole vielä kokeillut. Aina on kiva kokeilla jotain uutta. Joskus katsotaan, että mikä toimii ja mikä ei toimi.

Koskaan en halua tehdä asioita niin kuin muut, kuuntelen vain sisäistä ääntä ja kuljen äänien johdattamana eteenpäin. Haluan olla vähän oman polun kulkija ja tehdä asioita aina omalla tavallani, muiden sanelematta minulle, että miten minun pitäisi tehdä. Sydämen ääni on se ääni, joka sanelee minulle kaiken.
Olen niin monta kertaa kirjoittanut tämän alan kehityksestä, joten enää ei viitsi toistaa niitä asioita. Viime vuonna kirjoitin siitä, että monta kertaa olen aikonut lopettaa ja se kirjoitus löytyy täältä.

Vuosien aikana on tullut kirjoitettua iloista ja myös vähän suruistakin. Jokaisen elämään mahtuu monenlaisia tunteita ja mielestäni kaikki ovat yhtä tärkeitä asioita nostaa esiin. Olen ollut värikäs persoona varmasti omien mielipiteiden ja värikkään pukeutumistyylini takia, mistä syystä on välillä joutunut myös riepoteltavaksi keskustelupalstoillekin.

Itse pyrin elämään elämääni niin, että sanon hyviä asioita ihmisille ja koitan muistuttaa muitakin, että positiivisella asenteella pääsee elämässä paljon pidemmälle, kuin ilkeilemällä muille. Nostan kyllä itsekin välillä vaikeitakin asioita keskusteltavaksi, mutta yritän aina löytää sen rakentavan tavan kirjoittaa ja nostaa niitä esiin. Kuitenkin pyrin myös muistamaan sen, että aina ei vaan voi miellyttää elämässä muita ihmisiä liikaa, eikä siihen ole edes pyrkimyskään. Ystäville koko ajan hoen, että kuuntele itseäsi, älä miellytä muita. Jos joku ehdotettu asia ei miellytä, sano se. Kukaan muu ei pääse sinun pään sisääsi, kuin sinä itse.Gluteenittomat tuotteet ja ruokapaikat


Gluteenittomat tuotteet ja ruokapaikat Facebook-ryhmässäni ylitettiin juuri 10.000 tykkääjään raja. Kiitos myös ylläpitoon Suville, jonka kanssa olemme jaksaneet tätä ryhmää jo vuosia yhdessä vetää. Positiivisella asenteella ja yhdessä teemme gluteenittomien tuotteiden löytämisen muillekin helpommaksi.

Sairastuttuani keliakiaan vuonna 2012 perustin ryhmän, jossa pyrimme jakamaan gluteenittomille vinkit parhaista tuote- ja ruokapaikoista. Aihe on tärkeä ja kun minun mottoni tällä saralla on, että "hyvä ruoka kuuluu myös meille gluteenittomille", niin pyrimme löytämään itsellemme ne parhaiten palvelevat ja parhaat tuotteet. Todella tärkeää, todella tärkeää.

Jaamme ryhmässä muun muassa tämän tyyppisiä vinkkejä: Kävin Kahvila Muruset -kahvilassa Salossa, jossa kaikki on gluteenitonta, niin olo oli kuin olisin ollut normaali. Tällaiset paikat on siis ehdottomasti jaettava muiden kesken. Harva normaaliruokavalioinen ymmärtää, että millaiselta tuntuu kun voi valita tuotteensa vitriinistä. Ihan huippua.Tällä hetkellä minut löytää täältä?

Pinkit korkokengät blogi löytyy täältä: 


Tsemppipeukut löytyy täältä: 


Gluteenittomat tuotteet ja ruokapaikat Facebook-ryhmä:Blogin ylläpitäminen jatkuu vielä seuraavankin vuoden ja uusia kujeita on taas suunnitelmissa. Sosiaalinen media kehittyy koko ajan ja me sen myötä. 

Ihanaa kesän jatkoa

Maiju


24 kommenttia:

 1. Olet kyllä ihana väri- ja valopilkku blogimaailmassa, sua on ilo seurata Ihanaa kesää <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos samoin, pukeudut ihanan värikkäästi <3

   Poista
 2. Onnea teini-ikäiselle blogille, olet kyllä kauan jaksanut ja alan muutokset nähnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on nähty melkein kaikki mitä alalla on tapahtunut <3

   Poista
 3. Onnea Maiju upeasta bloggaajaurastasi<3 14 vuotta on kunnioitettavan pitkä aika. Mahtava seurata eri kanaviasi. Tsemppiä jatkossakin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella pitklä ura takana. Katsotaan montako on edessä <3

   Poista
 4. Oot mahtava sisällöntuottaja! Uskallat verkostoitua kaikkien kanssa ja yhdistät ihmisiä. Ja kiitos, että oot koutsannua muakin somejutuissa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ville <3 Minä näen aina sen, että ketä pitää yhdistää kenenkin kanssa. On ollut ihana tutustua sinuun ja on ollut kiva olla sinun sometutor. <3

   Poista
 5. Ihana Maiju kun jaksat olla noin aktiivinen <3 Seuraan useampaa kanavaa ja todellakin olet sisällöntuottaja etkä "pelkkä" bloggaaja! Sua on ollut niin ilo seurata jo monta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, Hiemen hidastuttu jollain saralla aktiivivuosista. Johonkin on taas sitten pistetty enemmän paukkuja.

   Poista
 6. Onnea ja kiitos matkasta, jonka olen kanssasi saanut kulkea!
  Olen saanut sinulta iloa ja tietoa monesta asiasta. Sitä tietoa olen yrittänyt välittää, vaikka aina en ole onnistunutkaan. Mutta olen ainakin yrittänyt, ja se saa riittää.
  Odotan, mitä uutta olet keksinyt. Ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ihanuus. Olet ollut matkassani ja askarteluvuosieni aikana. On ollut ilo nähdä, että jotkut ihmiset on ja pysyy matkassa <3

   Poista
 7. Oikein paljon onnea 14 vuotiselle blogitaipaleelle. Taidankin seurata lähes kaikkia sinun kanavia. Aamusta on aina kiva saada annos Maijua, että päivä lähtee käyntiin.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Toivottavasti seuraa. Minun vauhdissa on välillä vaikea pysyä <3

   Poista
 8. Onnea todella pitkästä ja kunnioitettavasti blogitaipaleesta! Täällä myös toinen keliaakikko, joka ottaa aina innolla vastaan gluteenittomat vinkit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, matka on pitkä. Ihanaa, että olet mukana vinkkejä hakemassa, toivottavasi myös gluteenittomissa ryhmissäni :)

   Poista
 9. Onneks olkoon käyty matka, iloisin mielin eteeenpäin jatka :) Ja mainio nimi tämä sisällöntuottaja, hyvin kuvaava! Olen seurannut askartlublogiasi aikoinaan ja nyt tätä blogia - ja myös FB:ssa - jos näin hävyttömästi voi sanoa, niin olipa hyvä, että sinulle tuli keliakia - siis kun perustit sen ryhmän sinne - sinä kun olet osallistuva, asioista selkoa ottava, kyseenalaistava, työmyyrä tällä(kin) saralla - me olemme saaneet nauttia ponnistelujesi tuotoksesta - kiitos siis kaikista vuosista noista, on niihin mahtunut monenmoista - keep on going!! - sinä elämäniloa jo vaatteillasi ilmentämä lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä, että sinäkin olet jo askartelupiireistä saakka ollut matkassa. Kaverini kerran sanoi, että "ei toivo kenellekään keliakiaa, mutta minun kohdallani oli hyvä, että sen sain". Juuri siitä syystä, että minulla on se ääni :)

   Poista
 10. Suuret onnittelut 14 vuotiaalle blogille :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.