lauantai 20. heinäkuuta 2019

Iskelmä iskee sydämeen

Yhteistyössä Iskelmä Kesän kanssa (liput saatu)


Olen kirjoittanut varmaan miljoona kertaa suhteestani musiikkiin ja siitä, että yksi suurimpia rakkauksiani on iskelmämusiikki. Ihanaa on ollut se, että olen juuri iskelmän tiimoilta päässyt tekemään mukavia yhteistyöjuttuja vuosien aikana.

Kun olin nuori, niin iskelmämusiikki kuului suurena osana elämääni. Siihen aikaan kuuluin Fazer Musiikkikerhoon, josta putkahti joka kuukausi LP-levy kotiin, jollei sitä peruuttanut. Rakastin jo silloin musiikkia ja rakastan sitä edelleen.

Iskelmä-festarit löysin vasta myöhäisiällä. Ensimmäisillä festareilla olin vasta vuonna 2016. Sen jälkeen on joka kesä ollut tunne, että niille on pakko päästä. Yritän pääsääntöisesti katsoa sellaisia iskelmäfestareita, jotka ovat lähellä pääkaupunkiseutua. Ihanaa kun on tullut nämä kaupunkifestari Iskelmä Kesän muodossa.Hyvissä ajoin ennen kesän alkua tsekkasin, että millaisia esiintyjiä ja missä on Iskelmä Kesän -festareilla tänä kesänä.

Katsoin, että Hyvinkäälle on tulossa Markku Aro, joka kuuluu ihan ehdottomasti mun suosikkeihin jo sieltä nuoruudestani eli jostain 70 luvun lopulta 80 luvun puolelle. Osasin suuren osan sen hetkisistä hiteistä ulkoa. Instagramin puolella kyselin seuraajiltani, että kuinka moni tykkää Markusta ja kyllä sieltä meitä minun ikäisiä ihailijoita löytyi aika paljonkin.

Suuntasimme Villen kanssa perjantaina kohti Hyvinkäätä. Olin alunperin menossa yksin, mutta sain viime metreillä houkuteltua Villen mukaan. Ville on siitä ihana, että hän suhtautuu ennakkoluulottomasti nuoresta iästään huolimatta kaikkeen. Tällaiset hetken on kivempi kohdata ystävän kanssa, koska silloin saa aina vuorovaikutuksen toisen ihmisen kanssa.

Markku Aro

Ensimmäisenä lavalle astui Markku Aro. Markku veti kaikki tunnetuimmat kappaleensa ja jokunen uusikin laulu pääsi mukaan esitykseen. Hyvin me naiset olimme opetelleet aikoinaan laulun sanat, koska suurelta osalta eturivin katsojista taittui kaikki Markun hittibiisien sanat vielä vuosienkin päästä.

Ennen tapahtumaa googlasin Markku Arosta ja huomasin, että hänellä on syksyllä menossa 70-vuotisjuhlakonserttikiertue, joka päättyy Helsinkiin joulukuun alussa. Menin heti ostamaan liput kulttuuritalon konserttiin. Vinkiksi muillekin, jotka Markusta pitävät, että katsokaa, että missä konsertteja syksyllä on.

Tätä olisin voinut kuunnella pidempään.
Antti Ketonen


Voi Antti, Antti. Hän on hyvin karismaattinen lavaesiintyjä. Ihailimme Villen kanssa hänen lavaenergiaansa. Hymy ja hyväntuulisuus loistaa hänestä kauas. Seuraan Antti Instagramin kautta ja täytyy vain ihailla hänen energiaansa.

Aloin Anttia seuraamaan vasta erään Iskelmä-risteilyn jälkeen, jolloin pääsimme hänen kanssaan juttelemaan. Huomasin, että Antti on sydämellinen ja hän ottaa kaikki ihmiset todella lämpimästi vastaan. Tuntuu, että hänellä on aina aikaa juuri sinulle.

Antti on hyvä laulaja ja hän on oikein kuvuksellinen. Kamera täyttyi varmaan 200 kuvasta hänen kohdallaan. Antin setin jälkeen kävimme muiden tapaan vielä vaihtamassa hänen kanssaan pari sanaa ja ottamassa yhteiskuvat.
Kaija Koo

Kaija Koossa ihailen sitä, että hän on ikäiseni nainen ja olen todella ylpeä siitä, että kuinka hän sai luotua itselleen upean uran siinä vaiheessa, kun oli menny tasaista tahtia jo vuosikausia. Sitten hän tuli yhtäkkiä ja valoitti kaikki areenat. Kaija ottaa yleisönsä. Kaikki hullaantuvat hänen edessään.

Ilta alkoi jo Kaijan esiintyessä vähän sarastamaan ja valokuvauksen kannalta alkaa olemaan tässä vaiheessa vähän haastavaa. Pari kuvaa onnistui nappaamaan.

Yleensä ainoa mitä ostan aristeilta on levyt, mutta tällä kertaa oli pakko ostaa Kaija Koon t-paita. Kuva oli niin voimaannutta ja kuva siinä tuntui sanovan, että "tämä kaikki on sinun, jos tahdot".Tarmo


Tarmo esiintyi näiden isompien starojen välissä. Tarmo oli ihan mielettömän valloittava persoona. Tajusin heti, että tässä miehessä asuu huumori. Hänen Sata Pisamaa laulu on soinut kesän vähän siellä sun täällä. Rallatus, joka varmasti tarttuu. Tämä nimi kannattaa pistää mieleen, sillä hänestä varmaan kuulemme vielä paljon. Hänessä asuu selkeästi suuri Persoona.
Rakastan sitä fiilistä mitä festareilla voi kokea. Pääsääntöisesti ihmiset ovat iloisella mielellä (ellei satu olemaan liian suuresti nauttineet vettä väkempää). Suurin osa varmasti kuitenkin tulee mielummin kuuntelemaan musiikkia tapahtumaan.
 Onneksi tämä ei loppunut tähän, sillä ensi viikolla jatketaan Iskelmä Kesää Tapiolassa. Siellä vietämme kaksi päivää Lauran kanssa (ja ehkä muutaman muun). Toivottavasti Villekin intoutuu mukaan, koska taisi häntäkin festarikärpänen puraista.

Espoon jälkeen Iskelmä Kesä festareita järjestetään elokuussa vielä Kouvolassa, Joensuussa ja Lappeenrannassa. 

Maiju


10 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea! Muistan nuoruudesta Markku Aron kappaleet Jestas sentään...ja hyvännäköinen. Itse olin ja olen Badding fani ja tuo Ville Valo & Agents on nyt vienyt sydämen..suosittelen. 17.8 tekevät viimeisen keikan. Leppoisaa sunnuntaita☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun suosikit Aron biiseistä om Hyvännäköinen ja Kaikki tytöt. Tekee mieli alkaa laulamaan. Ville Valon haluaisin kyllä nähdä, en tiedä ehdinkö.

   Poista
 2. Seurailinkin teidän päivää instassa. Vitsit, että oli hyvä fiilis ja se kyllä välittyy tästä postauksestakin ja kuvista.
  Ihanaa kun sait Villen mukaan menoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksin aina kauniimpi. Saa paremman vuorovaikutuksen näihin juttuihin. ❤️

   Poista
 3. Kiva kuulla tällaisia - nyt en ole blogeissa saanut aikaiseksi käytyäkään....ja herttinen, Markku Aro - aina vaan muuttumaton, yhtä nuorekas kuin ennen vanhaan...ja ensin ajattelin, että mikä ihmeen Antti Kotonen, ihan outo tuttavuus, mutta sitten katsoinkin kuvaa - että KEtonenhan se siinä - aivan hurmaava persoona - Kaija rulettaa aina jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielessä oli varmaan liikaa Iskelmän juontaja Satu Kotonen :) No korjasin tuon virheen. Kirjoitin sunnuntaina tekstiä ja silmän kanssa oli sellaisia ongelmia, että tekstin tuottaminen oli muutenkin tuskallista. Itsellä vain toinen silmä pelissä ja siinä on lasiaisen irtauma. Nyt näin vaan kaiken tekstin kahtena ja kirjoittamisen työstäminen oli ihan kauheaa :(

   Mutta ensi viikonloppuna jatketaan ja näemme ainakin Ketosen uudestaan :)

   Poista
 4. Tuo olisi niin mun äidin paikka, pitkän linjan iskelmäfani :) Itse en ole koskaan oikein päässyt tuohon sisälle...
  https:villananna.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi äiti olisi pitänyt saada paikalle. Vielä muutamassa kaupungissa on festarit tänä kesänä.

   Poista
 5. Olipa kiva lukea tämä postaus. Markku Aro oli nuoruudessa myös minun suosikkini.
  Ja nyt kerron asian, joka minua välillä harmittaa. Näitä tämän päivän suomalaisia iskelmiä soitetaan tosi paljon, mutta koskaan ei esim. radiossa oteta esiin, kuka on säveltänyt tai sanoittanut ko. iskelmän. Ja nyt aionkin nostaa esille sanoittajaystäväni Sinikka Svärd'in, joka on sanoittanut monta tunnettua iskelmää Suomen eturivin laulajille. Esim. Antti Ketosen "Olisitpa sylissäni" -sanoitus on Sinikan kynästä lähtöisin. Ja Lauri Tähkän Polte jne. Mutta ei vahingossakaan koskaan mainita näitä taustalla olevia tekijöitä.
  Tällaista iskelmätarinaa minulla. Ihanaa kesää sinulle ihana Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, pitäisi ehkä näitä tekijöitä nostaa enemmän esiin. Markku Aro kyllä spiikkasi usein tekijät ennen biisin esittämistä. Niin taidettiin ennen tehdäkin useammin. Sanopa Sinikalle, että on tehnyt kyllä niin upeat sanat tuohon kappaleeseen <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.