tiistai 30. heinäkuuta 2019

Jäätelöä ja lentokoneita

Jäätelöt saatu 3 kaveria yritykseltä

Meillä on ollut Hellapoliisi Katin kanssa pitkään harkinnassa, että menemme Tuusulaan katsomaan lentokoneiden laskeutumista. Monta kertaa siitä on ollut puhetta, mutta aina se on vaan jäänyt. Nyt lomalla sitten päätimme ottaa paikan hallintaan, koska päätin käyttää 3 kaverilta saamani lahjakortin, jolla minulla oli mahdollisuus hakea kaupasta meille maistiaisiksi heidän eri jäätelömakujaan. Jäätelöt ovat gluteenittomia ja myös muita erityisruokavalioisia on huomioitu.

Tämän parempaa paikkaa emme olisi voineet valita jäätelön maistelulle.  Jäätelö maistui hyvältä luonnonhelmassa ja lentokoneet lensivät päämme yllä noin kahden minuutin välein. Huikeaa.

Hain viisi purkkia jäätelöä lahjakortilla ja mukaan otimme kolme.


Raadissa mukana oli Janette, Kati ja allekirjoittanut. Makuja mukanamme oli vadelma-valkosuklaa, lakritsi ja banaani-toffee. Olimme yksimielisiä oli siitä, että lakritsi vei meidän mielestä makuvoiton. Toiseksi tuli raadin mielestä vadelma-valkosuklaa. Banaani-toffee jäi nyt raatilaisten mielestä vähän latteaksi. Maut pistaasi ja paahdettu pähkinä & kinuski jäivät maisteltavaksi seuraavaan kertaan. Erityispisteet siitä, että jäätelöt ovat gluteenittomia ja myös siitä, että löytyy moneen muuhunkin erityisruokavalioon sopivia.Kun jäätelöt oli maisteltu. Jäimme tuijottamaan taivaalle. Lentokoneet ohittivat meidät noin 2 minuutin välein. Yllämme lensi potkurikoneita ja isoja jumbojettejä ja kaikkea siltä väliltä.

Sammonmäki, Tuusula


Lentokoneita voi käydä katsomassa Tuusulanväylän varressa sijaitsevilla kallioilla. Paikka löytyy kohteesta Sammonmäki, josta on suora näköyhteys kiitotie 1:lle. Vinkiksi voisin antaa, että laittakaa hyvät kengät jalkaan, koska kyseessä on kallioinen ja vähän jyrkkäkin maasto. Ehdottomasti kengät jalkaan, joiden pohjat ovat pitävät. 

Täältä voitte etsiä muitakin lentokoneiden bongauspaikkoja.


Näinkin voi lomaansa viettää ja etsiä kivoja ilmaisia lomanviettopaikkoja. Suosittelen käymään. Ottakaa eväät mukaan sekä viltti ja viettäkää kiva picnic-hetki kohteessa. Itse ajattelin joku kerta mennä auringonlaskun aikaan katsomaan, jos sieltä saisi vaikka kivoja kuvia ilta-aikaan.

Olitteko muuten tietoisia tällaisesta paikasta?

Maiju

8 kommenttia:

 1. En ollut kuullut tuosta paikasta ennen. Ihan mahtavaa saada lentokoneista kuvia noin läheltä. Luulenpa, että laku olisi ollut minunkin suosikkini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kuulin paikasta vasta vuosi sitten. Nyt päästiin katsomaan paikka. Jotenkin todella kiehtova.

   Poista
 2. Hitsi munkin pitää käyttää tuo lahjakortti. Joka kerta unohdan ottaa sen kauppaan mukaan.

  Ihana postaus. 💙

  Kivaa keskiviikkoa Maiju😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koita nyt muistaa 😂 ettei vaan jää käyttämättä. Osta lakritsia ❤️

   Poista
 3. Meidän teini on kova bongaamaan ja ollaan käyty koko perheen kanssa lentsikoita katsomassa, kivaa puuhaa! Ja tuo lakujäde on ihan mun suosikki ♥

  VastaaPoista
 4. Enpä ollut aikaisemmin kuullut paikasta, mutta kuulostaa paikalta jonne lapsi voisi haluta. Lentokoneet ovat kovin kiinnostavia pienen mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maasto on vähän haastavaa, mutta pakko ei ole kiivetä korkeammalle kalliolle. ❤️

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.