maanantai 8. heinäkuuta 2019

Kierrätysvaatteissa huokui 90-luvun henkeä


Päätimme viime viikolla ystävieni Villen ja Lauran kanssa, että lähdemme viettämään kaupunkipäivää keskustaan. Lauralla oli ollut juuri syntymäpäivä, joten hän sai päättää, että millä teemalla päivää lähdemme viettämään. Kun hän on ammattijärjestäjä, niin teemaksi muodostui kierrätys. Päätimme kiertää Helsingin keskustan kirppiksiä. Sitä emme ottaneet huomioon, että maanantaina ei ole kaikki paikat auki. Kiersimme ne, jotka sattuivat olemaan Bulevardin - Punavuoren suunnalla auki.Aamupalalla Cafe Ekbergissä


Suuntasimme ensiksi kuitenkin aamupalalle. Minä gluteenittomana saan yleensä päättää ruokapaikat ja tällä kertaa päätin valita Cafe Ekbergin, koska tiesin, että he hoitavat hienosti myös gluteenittoman aamupala-tarjonnan. Ville on kasvissyöjä, mutta hänelle usein löytyy samoista paikoista hyvät valikoimat, kuin mullekin. Minä olen haastavin tapaus tämän vaativan luonteeni ja gluteenittomuuteni takia.


Gluteeniton aamupalani näytti hyvältä. Minulle tuotiin keittiöstä gluteenitonta siemenleipää ja jälkiruuaksi sain valita vitriinistä kolmesta eri gluteenittomasta leivonnaisesta. Valitsin marjapiirakan, joka oli vegaaninen, gluteeniton ja pähkinätön.Kirppiskierroksella

Tästä suuntasimme kirppiskierrokselle. Todellakin harmi oli se, että muutama suosikkipaikka oli suljettu maanantaina, joten vähän suppeammaksi jäi kierros, kun ensin ajateltiin.

Ensiksi suuntasimme Bulevardin UFF:n uuteen myymälään. Hämmästyimme sitä, että kuinka paljon ihanaa ysärivaatetta oli tarjolla. Jostain syystä ysäri oli meidän kaikkien suosiossa. Ihanan värikkäitä ja todella korostetuilla leikkauksilla ja olkatoppauksilla varustettuja asuja. Pakko oli kokeilla muutamia asuja ja kikatella omille muistoilleen.

Nämä asut tarttuivat Villen matkaan. Pleiseri lähti Villen omaan käyttöön ja upea sähkön sininen pitsineuletakki lähti Linnea von Kattendamin esityskäyttöön ja saattaa ehkä vilahtaa Katri Helenan hahmossa keikoilla.
Lauran kanssa löysimme myös tällaiset ysärivaatteet, mutta tällä kertaa molemmat jäi UFF:n henkariin.Tässä vaiheessa oli tarkoitus siirtyä Hietsun kirppikselle, mutta siellä oli vain kaksi myyjää, niin käännyimme pois. Kaukana on ne ajat, jolloin Hietsu oli tupaten täynnä myyjiä.

Siirryimme seuraavaksi Fredan Relove -kirppikselle. Täällä oli ihan ehdottomasti omaan makuuni paras tarjonta. Upeita vaatteita ja saattaa tehdä myös design-löytöjä. Joidenkin mieleen saattaa vaatteet olla hinnakkaita, mutta itse olen valmis maksamaan laadusta.

Nämä kengät oli ihan mielettömän mageet, mutta itselläni on epäonneksi liian pieni jalka. Kengät oli kokoa 38 ja minulla on kengissä koko 36. Joten sain vaan haaveilla näistä.Kyllähän me naurettiin, että jos vaikka vähän kokeilisi. No minä vähän kokeilin ja saimme hyvät naurut. Isot mitkä isot.Voi mikä ihana mekko. Tästä mielestäni henki jo vähän 80-luvun henkeä. Mekko, joka vaatii kantajakseen minua varmaan 20 senttiä pidemmän ja vähän sorjemman vartalon. Lauran kanssa mietimme, että mekko olisi ollut varmasti täydellinen Maria Veitolalla. Jotenkin niin hänen näköinen mekko.

Tästä siirryimme vielä Iso-Roban Fidaan. Sielläkin olisi ollut juhlamekkoja tarjolla jos minkälaista. Laura koitti metsästää Iskelmä kesä -festareille asua, mutta jäi vain etsimiseksi. Pitää varmaan katsastaa sitä omaa vaatekaappiaan sillä silmällä.

 

Tässä vaiheessa oli sitten jo jollain nälkä ja siirryimme Forumiin syömään. Mistä vielä suuntasimme Stockan meikkiosaston kautta kahville Keskuskadulle.Kierrätys on kyllä hyvä tapa hankkia vaatteita. Se mikä itseäni miellytti oli se, että kirppareilta voi löytää todella retroja ja nostalgisia vaatteita. Huonoa on tietenkin se, että jos löytää jotain ihan itsensä näköistä, mutta vaatteet ovat väärää kokoa.

Päivä oli kiva ja vaikka emme Villeä lukuunottamatta ostaneetkaan mitään, niin hauskaa meillä oli. Suosittelen pitämään tällaisia kirppispäiviä aina silloin tällöin.

Jossain vaiheessa pitää käydä vielä katsastamassa tuolla alueella olevia Second Hand -paikat. Niistä paikoista voi myös löytää ihania ja persoonallisia vaatteita itselleen.

Alla olevasta linkistä löytyy myös video päivästämme.
Miten on, kiinnostaako teitä kierrätys? Mikä on paras löytönne kirppikseltä. 

Itse olen löytänyt vuosien aikana todella upeita vaatteita kierrätyksestä. Itse olen aina valmis maksamaan hieman enemmän jos tuote on design tai tiedän kalliiksi merkiksi.

Maiju

10 kommenttia:

 1. Kiva koerros teillä. Aika harvoin löydän mitään kirppareilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitti kun jäi kivoja kauppoja katsomatta. Seuraavaan kertaan sitten.

   Poista
 2. Jostain syystä mun tulee Mummo-Ankka mieleen noista kengistä :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niin hauskat. Todellakin mummo-ankan popot tulee mieleen.

   Poista
 3. Töölön Relove on aivan ihana! Tuolla Punavuoressa en ole vielä käynytkään. Pitäisikin tehdä samanlainen kirppiskierros minunkin Punavuoreen. Ehkä sitten kun tyttäreni palaa Suomeen.

  Jaa-a, paras kirppislöytöni. Mikä sellaiseksi lasketaan, kaikki mikä on second handinä ostettu vai nimen omaan kirppikseltä? Suurin osa juhla-astioistani on metsästetty kirppiksiltä ja vanhojen tavaroiden kaupoista. Monien Remakessa teettämieni lempihameitteni materiaalit ovat kirppiksiltä parilla eurolla löytämiäni vaatteita, osa myös heidän Fidalta ilmaiseksi saamiaan myyntikelvottomia vaatekappaleita tai pöytäliinoja.

  Ehkä eniten koskaan sellaisenaan käyttämäni kirppislöytövaate on musta hame, jonka alunperin ostin UFFin alesta hamemateriaaliksi, mutta loppujen lopuksi se päätyi käyttööni sellaisenaan ja on yksi kesälemppareitani. Etenkin kun minull sattui olemaan siihen sopiva täydellinen musta pitsipaita ennestään.

  Ehkä tämänhetkinen paras second hand -löytöni on valkoinen hame, joka on myös ylläni viikko sitten julkaisemassani postauksessa.

  Mukavaa viikkoa <3


  Ei-Leen / Hempeät hepeneet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Second Hand lasketaan mukaan, onhan nekin kierrätettyjä vaatteita. Toi sun hame kuulostaa ihanalta. Tulen katsastamaan, että millainen löytö hameesi on ollut.

   Poista
 4. Viimeisimmistä löydöistäni onkin juuri juttua blogissani. Mulla on monta ihanaa löytöä, kaksi parasta on puusohva ja keittiönpöytä. Kierrätysostokset on niin mua :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Todellakin, kengät oli siis ihan mielettömän upeat :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.