torstai 11. heinäkuuta 2019

Seinäjoella saa myös gluteenitonta

Aloitin lomani pari viikkoa sitten suuntaamalla Etelä-Pohjanmaalle. Aikaisemmin kirjoitin siitä, että kuinka yövyimme Tuurissa junamajoituksessa. Tuurista suuntasimme yhdeksi päiväksi Seinäjoelle. Seinäjoella oli tarkoitus ainoastaan tutustua erääseen minulle suositeltuun kahvilaan, koska melkein siinä vieressä olimme.

Varasin meille yhden yön hotellista ja lähdimme ilman mitään sen kummempia suunnitelmia Seinäjoelle.
Kahvila Ruufus, Valtionkatu 1, Seinäjoki


Kun olimme kirjautuneet hotelliin oli suuntana Seinäjoen asemalla sijaitseva Kahvila Ruufus. Odotukset olivat suuret, koska Ruufuksella on Keliakialiiton Gluteenittoman tuotteen merkki eli tarkoittaa sitä, että sellaisessa paikassa tiedetään, että kuinka hommat hoidetaan gluteenittomasti.

Vitriinit todellakin olivat täynnä gluteenittomia kakkuja ja piirakoita. Suolaisena oli vitriinissä piirakkaa ja sämpylääkin olisi saanut tilauksesta. Joka päivä on tarjolla lounaskeittoakin ja sekin on gluteenitonta. Täytyy sanoa, että tässä paikassa meni sormi suuhun vain siitä syystä, että oli melkein vaikea valita, että mitä ostaisi. Vähän vielä painoi hotelliaamiainen vatsassa, mutta pakko oli kuitenkin jotain testata, kun olimme tuonne saakka tämän takia tulleet.

Lopulta päädyin juustokakkuun ja söimme sen miehen kanssa puoliksi. Kakku oli ihanan mehukasta ja herkullista. Harvoin näin maukasta ja ihanaa kakkua on ollut gluteenittomana tarjolla.Täytyy siis kehua, että paikka oli hyvä ja tarjonta oli kerrassaan loistavaa. Tällaisia paikkoja toivoisi myös Helsinkiin.

Valkoinen puu, Kalevankatu 11-13, Seinäjoki


Seuraavaksi olin saanut vinkin Valkoinen puu -kahvilasta. Kuitenkin tilanne on yleensä se, että sitä ei vaan voi testata kaikkia paikkoja, joita minulle suositellaan. Päätin kuitenkin käydä tarkistamassa heidän vitriininsä. Jotta edes voisin kuvitella, että miksi paikka oli saanut paljon kehuja.

Kuvasin vitriinistä vain makeita herkkuja, mutta kuulemma myös suolaista olisi täälläkin ollut tarjolla. Kun jonot kassalla olivat pitkät, en viitsinyt jäädä haastattelemaan henkilökuntaa.

Tällaisia kakkuja oli vitriinissä kun kävin paikalla. Herkulliseltahan nämä näyttävät. Itse olisin varmasti sortunut marenkikakkuun, ehkä sitten ensi kerralla.

  


Center-Pizza, Koulukatu 5, Seinäjoki 


Kävimme vähän shoppailemassa ja viettämässä siestaa hotellissa. Mietin, että ei ole mitään hajua Seinäjoen ruokapaikoista, että missä  olisi hyvää ruokaa. Sitten laitoin Facebookissa olevaan ylläpitämääni gluteenittomaan ryhmään kysymystä, että vinkatkaa joku hyvä Pizza-paikka. Muutamista paikoista tuli kehuja ja päädyin kokeilemaan Center-Pizzaa. Onneksi. Sillä tämä syömäni pizza taisi mennä ihan johtopaikoille pizza-kokemuksissani. Koko oli hämmästykseksi saman kokoinen kuin mieheni normaali pizza. Harvoin meinaan käy niin, että pizzat ovat saman kokoisia.

Pizzan pohja oli ihan täydellinen. Kun joku kuitenkin kysyy, että oliko pizza luontaisesti gluteenitonta, niin muistin jopa kysyä sen. Pizza oli luontaisesti gluteeniton. 

Ihan ehdottoman hyvät suositukset tälle pizza-paikalle. Ystävällinen omistajapariskunta.


Scandic Seinäjoki


Majoittautumisen suhteen laskin entten tentten ja mietin, että mistä varaan huoneen. Lopulta päädyin Scandic Seinäjokeen, koska heillä nyt on se konsepti, jossa pyritään palvelemaan kaikkia erityisruokavalioisia. Tähän hotelliin sain Keliakialiiton jäsenenä myös jäsenalennuksen.

Tarjolla oli useampaa leipävaihtoehtoa sekä yksittäin pakattuna että myös siemenleipää "tuoreena". Pidän myös tärkeänä, että on saatavilla riisipiirakoita, koska ne korvaavat joskus huonon leivän. Tällä kertaa valitsin sämpylän riisipiirakan sijaan. Hyvää oli myös se oma leivänpaahdin gluteenittomille, koska sillä usein pelastetaan huono leipä vähän paremmaksi tai lämmitetään se riisipiirakka.

Tietenkin tarjolla oli myös kasviksia, kananmunia ja muuta mitä nyt yleensä on kaikille tarjolla luontaisesti gluteenittomana.

Puuro on usein se mitä itse kaipaan aamupalalla. Täällä oli tarjolla puurohiutaleita yksittäispakattuna. Eli niin sanottua "itse valmistettavaa" puuroa. Itse kaipaan haudutettua puuroa ja usein sen saan pyynnöstä, vaikka joskus joutuu hieman siitä aiheesta vääntämään. Kuitenkin se on keittiön toimesta minulle sitten joka kerta tehty. Siitä plussaa henkilökunnalle.

Kyllä näillä nälkä lähti ja piti nälän hyvin kotiin saakka.Hienosti meni Seinäjoen reissu ja voin sanoa, että Seinäjoelle kannattaa matkustaa.

Toivotaan, että tästä postauksesta on hyötyä niille gluteenittomille, jotka matkustavat tulevana viikonloppuna viettämään Tangomarkkinoita Seinäjoelle.

Ihania tangoja ja hyviä gluteenittomia hetkiä Seinäjoelle.

Maiju

2 kommenttia:

  1. Aika hyvin jo saa gluteenittomia tuotteita :)Tosi hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun todellakin monista paikoista jo saa. Sitten ne, joista saa, niin niissä ei käydä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.