perjantai 16. elokuuta 2019

Olen viihtynyt liikaa sovituskopeissa

Nyt tulee kyllä paljastuksia siitä, että kuinka heikko olen ollut. Heinäkuun alussa jäädessäni lomalle, minulla oli vielä jonkinlainen hallinta vaatteiden ostamisessa, vaikka olin siinäkin vaiheessa jo hieman lipsunut.

Heinäkuun alku sujui vielä hyvin. Kävimme silloin Tuurin kyläkaupassa, jossa tuhlasin vain 2,80 euroa. Olin todella ylpeä, sillä siellä on ihan mielettömän laaja naisten vaateosasto. Minulla ei ollut mitään hinkua ostaa vaatteita.

Kuitenkin jo seuraavalla viikolla löysin itseni usempaan kertaan vaatekauppojen sovituskopista. Jostain syystä aloin näkemään ympärilläni taas mitä ihanampia vaatteita. Vaatteita, joista heti näin, että tuo on minun vaate ja se  yhdistyy siihen ja siihen asuuni. Silloin alkoi tuntumaan, että "vanha Maiju" pääsee taas valloilleen.

Tunsin kuitenkin, että ostin vain tarpeellisia vaatteita ja sellaisia, jotka ehdottomasti tulee käyttöön. Positiivista on se, että en ostanut kaikkia vaatteita, jotka mielestäni näytti hyviltä minun päälläni. Ostin vain kaikista parhaimmat ja sellaiset, jota tiesin todellakin käyttäväni.

Koitin nyt muistella sitä, että montako vaatetta ostin lomani aikana, mutta en pysty sanomaan. Veikkaan, että ehkä noin reilut kymmenen. Se on paljon, todella paljon. Kuitenkaan en suostu ruoskimaan itseäni näistä ostoksista. Laitoin juuri kiertoon viisi isoa kassillista vaatetta, joten se lieventää tätä syntiäni hieman.

Viime viikolla kävin kampaajalla ja sieltä poistuessani kävi Aleksi13:n vaatekaupan sovituskopissa Ihastuin näihin kaikkiin, mutta ostin vain tuon lilan neuletakin. Joten pisteet siitä. Mielilauseeni on se, että kaikkia mikä näyttää päällä hyvältä, ei ole pakko ostaa. Kohtuus siis kaikessa.

Uudet hiukseni on mielestäni upeat ja malli oli ihan täydellisesti leikattu. Taas jälleen kerran.Onneksi ei suostu ruoskimaan itseäni huonoista valinnoista (itse asiassa ne olleen hyviä). Elämä jatkuu ja syksyllä voin yrittää taas tsempata.

Maiju

12 kommenttia:

 1. Se on Maiju niin, ettet ole tilivelvollinen kuin itsellesi, joten älä ole liian ankara itsellesi. Nämä on muuten syyt, miksi en tee lupauksia, aina hih sorrun.

  Aurinkoista viikonloppua ystäväin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ruoski itseäni siitä, että olen ostanut, vaan olen ylpeä siitä, että kuinka paljon olen jättänyt silti ostamatta ❤️

   Poista
 2. Juuri näin! Olet enemmän jättänyt ostamatta kuin ostanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli paras oivallus tässä asiassa. ❤️

   Poista
 3. Moi Maiju, hmm olen myös tuttu itselleni "vaatehulluudesta" mutta hankin tyydytyksen kirppareilta, iäkäs nainen ei todellakaan tarvii vaatteita niitä määtiä joita kannan kirpparilta kotiin,mutta Sinä olet elänäsi vedossa ja tarviit ja käytätkin ostoksiasi,on pakkojuttuja monenlaisia,meillä on tällainen.Siis koitetaan päästä syyllisyydestä, niinhän..ainakin yhtenä päivänä,ostospäivänä.Iloisia sovituskoppi päiviä,Maiju ja maksathan ne ostoksesi ihan itse,että siitä vaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus miettinyt, että jos ei olisi töissä jne, kuinka paljon vähemmällä tulisikaan toimeen.

   Juuri toi, että käyttöön tulee, on parasta ❤️

   Poista
 4. Hyvää pohdintaa, itse myös olen ostellut jokusen vaatteen vaikka pyrin vähentämään määrää. Tosin nyt kirppikseltä löytyneitä ja ellei osoittaudu että tulisivat käyttöön niin laitan kiertoon hyvin herkästi ��

  Ps.Tuo liila neuletakki on niiiin upea��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on vähän miettiä suhdettaan vaatteisiin ja miettiä tunteita mitä vaatteet itsessä herättää. 👍

   Poista
 5. Olen seurannut blogiasi parikin vuotta satunnaisesti,näin maalla pohjoisessa asuvana 50+naisena on kiva nähdä helsinkiläiselämää.
  Olen itsekin gluteeniton ja sitä guuglaamalla varmaan löysinkin blogisi,tykkään itsekin väreistä ja kampaajakäyntisi postaukset on mielenkiintoisia kun olen kampaaja ammatiltani
  Muistelen että aioit alkaa vaatteiden ostolakkoon vuodeksi?
  Peruitko sen jossain vaiheessa?
  Kiitos blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan blogissani, että miten ostolakko sujuu, vai eikö suju 😂 nyt voitte huomata, että lomalla ei sujunut. Kuitenkin mielestä asiassa on myös hyvää se, että en ole ostanut kaikkea, mikä on näyttänyt hyvältä. Joten voiton puolella ollaan. Raportointi jatkuu 👍 yritetään edelleen 😀

   Poista
 6. No siis jösses, ei todellakaan pidä ruoskia itseään noista. Joskus ostaa enemmän ja joskus vähemmän, se että tiedostaa asian on tosi paljon sekin.

  Ja toi tukka on kyllä niin kauniisti leikattu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan pidä. Pitää keskittyä siihen, että kuinka paljon jäi kauppaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.