keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Ikäkö määrittää sen mitä saat olla?

Viikonloppuna Twitterissä keskusteltiin siitä, että kuinka muut määrittävät usein sen, että mitä sinä saat olla tai mitä sinä voit tehdä kun olet täyttänyt jo 50 vuotta. Keskustelun aloitti mies, jolle kuulemma oli useampaan otteeseen muistutettu siitä, että mitä hän voi enää tehdä kun on jo maagisen 50 vuoden rajan ylittänyt.

Itse olen useampaan otteeseen ottanut saman aiheen esiin omalta kohdaltani. Kun olen joutunut pukeutumisen suhteen joidenkin muiden ihmisten periaatteiden vangiksi. Kun jotkut ovat olleet sitä mieltä, että tämän rajapyykin ylittäneet eivät enää voisi pukeutua räväkästi tai värikkäästi. Itsehän aina sanon piupaut tällaiselle ajattelumaailmalle.

Sanon aina, että minä pukeudun miten minä haluan ja siihen en anna kenenkään puuttua. Kuten teistä monet tietävätkin. Minä en puutu muiden tapaan elää elämäänsä, enkä toivo, että muut puuttuisivat minun tapaani. Rohkaisen muita ikäisiäni naisia olemaan rohkeasti sitä mitä ovat ja sanon, että muiden ei pidä koskaan antaa vaikuttaa siihen mitä sinä olet. Olen jokaisesta sellaisesta kommentista iloinen, kun joku on tullut sanomaan, että "Maiju, olet rohkaissut minua olemaan juuri se mitä haluan olla".  Tähän meidän jokaisen pitiäisi pyrkiä. Elämme omaa elämäämme ja muut elävät omaansa.

Viikonloppuna kävimme mieheni kanssa ihailemassa Malmin haustausmaan upeita syksyisiä tunnelmia. Sanon aina, että jos jossain on kaunista syksyisin niin se on hautausmaalla. Masai Clothingin jakku (saatu) on tuon sunnuntaipäivän asun juttu. Värikkäästi siis jopa sunnuntaisin.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Muistakaa siis aina se, että te päätätte itse mitä olette.

Maiju

14 kommenttia:

 1. Hih, just ihmeteltiin, kuinka mun ikäinen roikkuu netissä ja väittää siellä olevia kamuiksi. Ja ne mun vaatteet, kun olen vanha ja lihava. Mä en jaksa enää välittää, kun itse viihdyn vaatteissa ja netissä. Sulta ainakin saan tietoa ja iloa elämään, kiitos!
  PS. Mä en ole edes vanha, hiukan alle sata, reps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä todellakaan antaa muiden ihmisten pahoittaa omaa mieltään. Ollaan me mitä ollaan ja nautitaan elämästä <3

   Poista
 2. Amen! Jokainen saa pukeutua ja elää elämäänsä niinkuin haluaa <3

  PS. Ihana tuo Masain paita sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä just niin :) Kiitos ja tykkään Masain vaatteista ja ne sopii mulle malliltaan <3

   Poista
 3. Se on tärkeintä, että tekee asioita joista itse tykkää ja pitää vaatteita, joissa itse viihtyy. Muista viis!!!
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, elämmme elämää itsellemme, emme muille <3

   Poista
 4. Hyvä, että nostit tämän asian esille. Jos ihminen elää sata vuotiaaksi, niin viiskymppisenä elämä on vasta puolivälissä. Mä olen nuorempana antanut muiden määritellä tekemisiäni. Olen puikkelehtinut muiden välisså ja yrittänyt miellyttää kaikkia. Enää mun ei tarvitse. Voin olla oma itseni juuri sellaisena kuin olen ja sen kokoisena kuin olen. IHanaa torstaita sinulle, Maiju ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Kristiina. Miellytämme vain itseämme, emme muita. Ikä tuo rohkeutta olla oma itsensä <3

   Poista
 5. Elän ja annan muiden elää omalla tavallaan ja tyylillään ❤️ Ps. Helsingin Kaupunginteatterissa oli juuri Vihaisen lesken ensi-ilta. / Riitta Havukainen esittää Ullista, joka hoiti omaishoitajana 12 vuotta miestään. Kun Mies kuoli, alkoi Ullis 74 vuotiaana etsiä omaa identiteettiään ja elämäänsä. Mutta mitä sanoivatkaan Ulliksen aikuiset lapset. Suosittelen. Herättää ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pitäisi nähdä tuo näytös. Olisi varmasti hyvä.

   Poista
 6. Olen myös 56-vuotias ja pukeudun juuri niinkuin haluan. Pidän väreistä, enimmäkseen minulla onkin värikkäitä vaatteita. Muutenkin olen sitä mieltä, että jokainen voi pukeutua, meikata ihan miten itse haluaa. Idolini on Aira Samulin, upea oman tiensä kulkija, eikä mikään perinteinen mummo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aira Samulin on oiva esimerkki siitä, että hän on elänyt oman näköistään elämää. Hyvä esimerkki meille kaikille <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.